Mantelihappo - ihonhoidon monitoimisankari

Anti-acne, anti-pigmentation, anti-age. Mantelihappo on yksi lempeän ihonhoidon monitoimisankareista, eikä suotta. Karvasmantelista uutetulla mantelihapolla on suuri molekyylikoko, jonka vuoksi se imeytyy ihoon hitaammin ja pinnallisemmin kuin muut AHA - eli hedelmähapot, se soveltuu siis erinomaisesti myös herkemmän ihotyypin hoitoon. Tehokkaan mantelihappotuotteen toimintaa ohjaa muun muassa tarkka pH-arvo (mitä alhaisempi, sitä vaikuttavampi tuote on) ja tämän jälkeen prosenttipitoisuus. BiON-tuotesarjasta löydät pinnallisemmin vaikuttavat Peel Pads-kuorintalaput sekä syvävaikutteisemman ja korjaavamman Mandelic Acid - tehoseerumin.

Mantelihappotuotteet toimivat keratolyyttisesti aktivoiden samalla ihosolujen vaihtumista, jonka vuoksi hoidon alussa kevyt hilseily johtuen irtoavasta solukosta on normaalia. Mikäli käytät ihonhoidossa iholle imeytettäviä hedelmähappopitoisia hoitotuotteita, muistathan suojata ihosi myös auringolta.

Mitä mantelihapolla hoidetaan?

Korjaa ja vaalentaa pigmenttiläiskiä
Mantelihapolla on tyrosinaasientsyymiä ja tätä kautta melaniinituotantoa estävä vaikutus. Se auttaa siis ehkäisemään pigmenttiläiskien ja värivirheiden muodostumista. Keratolyyttinen vaikutus irrottaa ihon pinnallista pigmenttiä ja auttaa tätä kautta tasoittamaan ihon sävyä. Korjaa erityisen tehokkaasti myös yleisiä aknevaurioita, joita ovat muun muassa PIE - eli post inflammatory erythema ja PIH - eli post-inflammatory hyperpigmentation.

Rauhoittaa hormoninäppyjen muodostumista
Mantelihapolla on antimikrobinen, antibakteerinen ja anti-inflammatoorinen vaikutus. Muut hedelmähapot ovat vesiliukoisia, joten ne eivät pysty liuottamaan tukoksia huokosista. Mantelihapolla on myös lievästi rasvaliukoinen ominaisuus, jonka vuoksi se auttaa puhdistamaan ihohuokoset talista ja tukkeumista, estäen muun muassa umpikomedojen ja tukkeumien syntymistä. Soveltuu erinomaisesti satunnaisten hormoninäppyjen ja esimerkiksi leukalinjan aknen hoitoon sekä hallintaan.

Kiinteyttää ja tasoittaa ihon pintarakennetta
Mantelihappo aktivoi kollageenin ja elastiinin tuotantoa, jotka ovat vastuussa ihon kimmoisuudesta ja täyteläisyydestä. Ihon ikääntyessä kollageenin - ja elastiinin tuotanto vähenee vuosittain, jonka vuoksi iho ohenee, veltostuu ja menettää täyteläisyyttään. Kun kollageenin - ja elastiinin tuotantoa saadaan stimuloitua, ihoon saadaan palautettua täyteläisyyttä, kiinteyttä ja joustavuutta. Kollageenin - ja elastiinin stimulointi auttaa myös korjaamaan ihon epätasaista rakennetta sekä aknearpeutumista, nostamalla ja kiristämällä muun muassa arpien pohjaa jolloin ihon pintarakenne tasoittuu merkittävästi.

Palauttaa iholle kirkkautta ja heleyttä
Keratolyyttinen kuorinta uudistaa ihoa pinnallisesti sekä nopeuttaa ihosolujen uusiutumista, palauttaen iholle kirkkautta, tasaista sävyä sekä heleyttä.

bion_peel_pads.png

Peel Pads - kuorintalaput

Ihoa lempeästi kuorivat laput, jotka kirkastavat ja tasapainottavat ihon sävyä, ylläpitävät huokosten puhtautta ja tasoittavat ihon pintarakennetta. Kuorintalaput sisältävät 5% happoyhdistelmän manteli-, maito - ja azelaiinihaposta. Säännöllisellä käytöllä ylläpidät ihon kimmoisaa joustavuutta ja ehkäiset epäpuhtauksien sekä pintakuivuuden muodostumista.

bion_mandelic8%_serum.png

Mandelic Serum

Syvävaikutteisesti uudistava ja korjaava seerumi sisältää korkean pitoisuuden manteli - ja azelaiinihappoa, jotka auttavat kuorimaan iholta kuollutta solukkoa sekä torjumaan pigmenttiläiskiä, melasmaa, aknevaurioita, laajentuneita ihohuokosia ja ihon epätasaista pintarakennetta. Iholle hellävaraiset hedelmähapot puhdistavat huokoset ja liuottavat ihon pinnalla olevat sidokset, jotka sitovat itseensä sameaa kuollutta solukkoa - paljastaen alta näkyvästi tasaisemman ja säteilevän kauniin ihopinnan.

Edellinen
Edellinen

Nuoren ihon hoito

Seuraava
Seuraava

Ihonhoitoa etäohjauksella